
Producent
-
Badoit (2)
-
Cana Royal (1)
-
Chateldon (1)
-
Contrex (1)
-
Donat (2)
-
Dziedzilla (1)
-
Ferrarelle (2)
-
Gaudianello (1)
-
Gerolsteiner (4)
-
Hanna (1)
-
Hepar (1)
-
Jermuk (1)
-
KOBI (1)
-
Krakowska Pijalnia Zdrojowa (2)
-
Krystynka (1)
-
Mehrner Quelle (1)
-
Mila Muszyna (2)
-
Muszynianka (6)
-
Orezza (1)
-
ROI Waters (1)
-
Rudolfuv Pramen (2)
-
Sairme (2)
-
San Pellegrino (4)
-
Słotwinka (1)
-
Velleminfroy (4)
-
Vittel (3)
-
Vytautas (5)
-
Zajecicka Horka (1)
Rodzaj karbonizacji wody
Opakowanie
Łączna mineralizacja TDS mg/l
Zawartość magnezu
Zawartość wapnia
Zawartość potasu
Zawartość wodorowęglanów
Zawartość krzemionki
Wody będące w tej kategorii to wody, w których zawartość wapnia wynosi co najmniej 150 mg/l. Minerał ten jest niezbędny dla zdrowia kości, zębów, funkcjonowania mięśni i przewodnictwa nerwowego. Spożywanie wody bogatej w wapń może pomóc w utrzymaniu mocnych kości i zapobieganiu osteoporozie. Woda bogata w wapń jest szczególnie ważna dla osób, które nie otrzymują wystarczającej ilości wapnia z innych źródeł, takich jak nabiał czy zielone warzywa.
Dowiedz się więcej na temat mineralizacji wód w artykule "Naturalna woda mineralna – co to znaczy wedle przepisów prawa?".