Opcje przeglądania
Producent
-
Badoit
(2)
-
Cana Royal
(1)
-
Cechini
(2)
-
Chateldon
(1)
-
Contrex
(1)
-
Donat
(2)
-
Dziedzilla
(1)
-
Ferrarelle
(2)
-
Gaudianello
(1)
-
Gerolsteiner
(2)
-
Hanna
(1)
-
Hepar
(1)
-
Jermuk
(1)
-
KOBI
(1)
-
Krakowska Pijalnia Zdrojowa
(2)
-
Kryniczanka
(2)
-
Krystynka
(1)
-
Mehrner Quelle
(1)
-
Mila Muszyna
(2)
-
Muszynianka
(6)
-
Orezza
(1)
-
Piwniczanka
(2)
-
ROI Waters
(1)
-
Rudolfuv Pramen
(2)
-
Sairme
(2)
-
San Pellegrino
(4)
-
Słotwinka
(1)
-
Uliveto
(2)
-
Velleminfroy
(4)
-
Vittel
(4)
-
Vytautas
(5)
-
Zajecicka Horka
(1)
Rodzaj karbonizacji wody
Pojemność
Opakowanie
Poziom pH
Łączna mineralizacja TDS mg/l
Zawartość magnezu
Zawartość sodu
Zawartość wapnia
Zawartość potasu
Zawartość wodorowęglanów
Zawartość krzemionki
Wody będące w tej kategorii to wody, w których zawartość wapnia wynosi co najmniej 150 mg/l. Minerał ten jest niezbędny dla zdrowia kości, zębów, funkcjonowania mięśni i przewodnictwa nerwowego. Spożywanie wody bogatej w wapń może pomóc w utrzymaniu mocnych kości i zapobieganiu osteoporozie. Woda bogata w wapń jest szczególnie ważna dla osób, które nie otrzymują wystarczającej ilości wapnia z innych źródeł, takich jak nabiał czy zielone warzywa.
Dowiedz się więcej na temat mineralizacji wód w artykule "Naturalna woda mineralna – co to znaczy wedle przepisów prawa?".