
Producent
-
Badoit (2)
-
Bilinska (3)
-
Black Detox Water (1)
-
Borjomi (9)
-
Cana Royal (1)
-
Chateldon (1)
-
Donat (2)
-
Dziedzilla (1)
-
Ferrarelle (2)
-
Gaudianello (1)
-
Gerolsteiner (4)
-
Hanna (1)
-
Jamnica (2)
-
Jermuk (1)
-
KOBI (1)
-
Mehrner Quelle (1)
-
Mila Muszyna (2)
-
Muszynianka (6)
-
Nabeghlavi (2)
-
Orezza (1)
-
Pedras Salgadas (1)
-
Radenska (1)
-
ROI Waters (1)
-
Rudolfuv Pramen (2)
-
Saint-Géron (1)
-
Sairme (2)
-
Słotwinka (1)
-
Szczawa (2)
-
Vals (1)
-
VCH Barcelona (6)
-
Zajecicka Horka (1)
-
Zuber (1)
Rodzaj karbonizacji wody
Łączna mineralizacja TDS mg/l
Zawartość magnezu
Zawartość sodu
Zawartość wapnia
Zawartość potasu
Zawartość wodorowęglanów
Zawartość krzemionki
Wody wodorowęglanowe zawierają co najmniej 600 mg/l. Ta substancja chemiczna jest obecne w organizmach ludzkich i odgrywa ważną rolę w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Spożywanie wody bogatej w wodorowęglany może przyczynić się do neutralizacji nadmiaru kwasów w organizmie oraz łagodzić objawy zgagi i refluksu żołądkowego. Dodatkowo, woda bogata w wodorowęglany może wpływać na poprawę trawienia i dostarczać organizmowi źródło elektrolitów.
Dowiedz się więcej na temat mineralizacji wód w artykule "Naturalna woda mineralna – co to znaczy wedle przepisów prawa?".