
Producent
Rodzaj karbonizacji wody
Opakowanie
Łączna mineralizacja TDS mg/l
Zawartość magnezu
Zawartość sodu
Zawartość wapnia
Zawartość potasu
Zawartość wodorowęglanów
Zawartość krzemionki
Wody lodowcowe to wody, które pochodzą z naturalnego topnienia lodowców. Woda ta jest krystalicznie czysta i pozbawiona szkodliwych związków chemicznych, ponieważ lodowce stanowią naturalny filtr dla zanieczyszczeń oraz metoda pozyskiwania wody w zamkniętych obszarach pozwala odizolować ją od ludzkiej działalności. Ich orzeźwiający smak sprawia, że są popularnym wyborem w czasie upałów.
Na dalekiej Północy dryfujące góry lodowe są wyławiane, topione i przelewane w eleganckie butelki. Tak powstają jedne z najczystszych wód butelkowanych, o znikomej ilości minerałów, smakujące śniegiem w mroźnym powietrzu. Niesamowite doznania towarzyszące piciu tak wyjątkowej wody z lodowca możemy przeżywać podczas wyjątkowych okazji lub możemy obdarować kogoś ważnego dla nas tym niecodziennym prezentem. Doskonale komponuje się z wieloma potrawami i napojami, wzmacniając przy tym ich smak. Woda z lodowca jest warta swojej ceny. To prawdziwa uczta dla podniebienia, godna porównania do najlepszego wina.
Woda z lodowca nagrodzona przez Fine Water Society
Archipelag Svalbard położony nieopodal bieguna północnego to najdalej wysunięte na północ miejsce, w którym na stałe osiedlili się ludzie. To właśnie w znajdującym się tam Longyearbyen wydobywana i butelkowana jest woda z lodowca do picia Svalbardi. Znana jest ona jako synonim ekskluzywnego, czystego smaku bez zawartości azotanów i zanieczyszczeń. Producent wody z góry lodowej Svalbardi, Jamal Qureshi, proponuje również zamrozić ją w kostkach i dodawać do szklanek z drinkami.